Cem Uzan - Genç Parti

Bu sayfa Cem Uzan`ın haklılığını ispatlamak , kanıtlamak , gözler önüne sermek ve
Genç Parti`nin büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak için yapılmıştır. (cem-uzan.org 2007)
2023 Vaatlerimiz Genç Parti Cem Uzan Davalar Genel Gençlik Kollari Kadın Kolları İlçe Teşkilatları İl Teşkilatları Eserler Söylemler Basın Projeler - Taahhütler Duyurular İmar Bankası Star Çeaş Kepez TMSF Telsim Adabank Petkim 4969 - 5020 Nolu Kanunlar Askerlik Siyasi Linç Geziler Mitingler Atatürk Videolar Ürdün Vatandaşlığı Fabrikalar - Ocaklar Milletvekili Adaylarımız Fransa Cumhurbaşkanlığı Adaylığı

Cem Uzan`ın TMSF`ye yaptığı teklifler!

Telsim dahil tüm varlığı satışa sunulan Cem Uzan son atağını yaptı. Uzan TMSF Başkanı Ertürk'e bir mektup yazdı. İşte mektubun detayları...

Cem Uzan’ın, altı sayfalık mektubunda, başta Telsim şirketi olmak üzere el konulan şirketlerle ilgili ilginç iddiaları bulunuyor.

Mektubunda, TMSF Başkanı Ertürk’e, 20 ayrı soru yönelten Cem Uzan, TMSF’nin şirketleri ucuza sattığını belirterek, TMSF yönetimine şirketleri birlikte satma teklifinde bulundu. Uzan, şirketlerin şartnameleri ile ihale dokümanlarının bedeli karşılığında kendisine gönderilmesini de istedi.

TMSF’nin, Şubat 2004 tarihinde İmarbank operasyonu kapsamında Uzan Grubu şirketlerine el koymasının ardından, TMSF yönetimine çeşitli tarihlerde 8 ayrı teklif götüren Cem Uzan, son olarak Şubat 2005’te TMSF’ye “borcun 1 milyar doları nakit geri kalanı da eşit taksitlerle ödenmesini” öngören bir teklif sunmuştu.

TMSF yönetimi ile protokol yapma umudunu yitiren Cem Uzan, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e bir mektup gönderdi. Toplam, 6 sayfadan oluşan Cem Uzan imzalı mektupta, adres olarak “Çubuklu Sazak Villaları A/2 Beykoz’u” gösterdi.

Cem Uzan’ın, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e gönderdiği ve 8 Ağustos 2005 tarihi taşıyan mektupta, TMSF kapsamında şirketlerin yönetimi ve şirketlerin muhammen bedelleri ile ilgili ilginç iddialar yer aldı. Cem Uzan, mektubunda, satışı tamamlanan Standart Alüminyum ve Sarıyer’deki arsanın onda bir fiyatına satıldığını iddia ederek, şirketleri kendisinin daha yüksek fiyattan satabileceğini, satışta TMSF’ye yardımcı olmak istediğini bildirdi. Uzan, mektubunda, “Yapılan satışlardan ne derece düşük gelir elde edildiği ortadadır. Malın sahibi ile bir uzlaşma sonucu satış yapılabilirse varlıkların gerçek değerine ulaşabileceği son derece açıktır” dedi.

Şartnameleri gönderin

Uzan, mektubunda Ahmet Ertürk’ten, TMSF tarafından satışa çıkarılan şirketlerin, şartnamelerini ve ihale dokümanlarının bedeli karşılığında kendisine de gönderilmesini istedi. Uzan, “Yapılacak olan varlık satışları benim ve aile fertlerimin borçluluk durumunu fiilen etkileyeceğinden varlık satış şartnamelerinin birer nüshası bedeli karşılığında tarafıma bugüne kadar neden yollanmamıştır. Ne zaman yollanacaktır” sorusunu yöneltti.

SATIŞ TAVSİYELERİ

Uzan mektubunda TMSF’ye, şirketlerin satışı konusunda bazı tavsiyelerde de bulundu. Uzan’ın özellikle, “Borç babamın olmasına rağmen, Telsim ve Medya Grubu şirketlerinin varlıkları şahsıma aittir. Bu varlık satışlarından Nokia ve Motorola’ya şahsımı ilzam eden borçların kapatılması konusunda tedbir alınız” demesi dikkat çekti. Cem Uzan ayrıca, şirketlerin satışı sırasında alıcılardan, teminat alınmasını, çimento fabrikalarının satışında ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) fabrikaları satış sırasında tespit ettiği muhammen bedellerin örnek alınmasını da istedi.

Teklifleri kabul görmedi

Cem Uzan’ın TMSF’ye sunduğu tüm tekliflerde, borcun ödenmesi için şirketlerin geri verilmesi isteniyordu. İşte Cem Uzan’ın TMSF yönetimine sunduğu tekliflerin bazıları:

11 Mart 2004: El konulan şirketlerinin iadesini isteyen Uzan, bu gerçekleşirse borcun 15 yıl vadeyle geri ödeneceğini bildirdi.

24 Mart 2004: İkinci teklifte ilk öneriye ek olarak protokol metnine, Uzan Grubu adına, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Kemal Uzan’ın da imza koyacağını bildirdi.

02 Nisan 2005: Uzan, üçüncü teklifinde strateji değiştirerek, şirketlerin varlıklarının TMSF’de kalmasını, sadece yönetimlerinin kendisine verilmesini önerdi.

15 Temmuz 2004: Dördüncü teklifinde Uzan, Star Grubu dahil bazı şirketlerin TMSF’de kalmasını önerirken, Telsim ve çimento şirketlerini istedi.

11 Şubat 2005 : Cem Uzan, 2004 yılının ikinci yarısında da TMSF yönetimine, ilk tekliflerine benzer hükümler içeren teklifler sundu. Uzan son olarak, TMSF yönetimine 11 Şubat 2005’te şirketlerin bazılarının birlikte satılarak 1 milyar dolarlık nakit sağlanmasını önerdi. Uzan, gelecek 1 milyar doların peşinat sayılmasını, geri kalan borcun ise taksitler halinde ödenmesini teklif etti.

Kaçak kontör kontrol edilmeli

Cem Uzan’ın altı sayfalık mektubunda, el konulan şirketlerle ilgili 20 ayrı soru da yer aldı. Cem Uzan, TMSF Başkanı Ertürk’e yönelttiği sorularda, Telsim şirketi ile ilgili ilginç iddialarda da bulundu. Uzan’ın, TMSF tarafından el konulan Telsim şirketi ile ilgili iddialarından bazıları şöyle:

Telsim’in 2005 yılının ilk altı ayındaki EBİTDA marjı ortalama yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Oysa sektör ortalaması yüzde 45’tir. El konulduğu tarihte ise bu oran yüzde 40 seviyesindeydi.

Telsim şirketinin el konulmadan önce 5 milyon abonesi buluyordu. Bu dönemde şirketin yıllık geliri 1 milyar dolar seviyesindeydi. Şu anda şirketin abone sayısı 8.5 milyona ulaşmıştır. Ancak abone sayısı artmasına rağmen, yıllık gelir 800 milyon dolara düşmüştür.

12 01 2007